Aktív reggelek! (első rész)

Azt már tudjuk, hiszen a vízcsapból is ez folyik, hogy fontos a mozgás. De miért válasszuk a jógát?

A jóga lehet filozófia, élet stílus, vagy csak egy olyan mozgásforma ami hatással van a szervezet egészére. Nem csak a fizikai testet mozgatjuk át kíméletes módon, hanem a tudatos figyelmünket használva hatunk a tudatunkra, agyunkra, gondolatainkra és a szervezetünk energia áramlására is. Preventív módon is használhatjuk a szervezet egészségének megőrzésére, vagy a már kialakult problémák tüneteinek enyhítésére.

És hogy miért reggel?

Mindannyiunknak más a bioritmusa, valaki este aktívabb, valaki reggel, ez teljesen normális. Viszont, ha a napodat egy jó kis jógával tudod indítani az hatalmas lendületet és kitartást tud számodra biztosítani.

Novembertől nálunk is lehetőséget kaptok arra, hogy ezt megtapasztaljátok!

Két oktatónk is a reggeli, illetve délelőtti oktatást célozta meg!
Ismerkedjetek meg velük és az óráikkal: először is Erős Kingával, a folytatásban pedig Somlyai Szilviával.

Régi kedves oktatónk tért vissza:

Erős Kinga

“Maximalista alkat vagyok, számomra alap, hogy folyamatosan képzem magam, és mélységeiben próbálom feltárni a jóga fizikai, mentális és energetikai hatásait. Azt gondolom, hogy a mai kultúrában élő ember elveszítette a kapcsolatot saját magával, a dolgai, élményei nagy részét nem képes feldolgozni, és égető szüksége van egy módszerre, amely összekapcsolja önmagával. A jóga egy ilyen módszer, aminek tanítása igazi kihívás és élvezet a számomra.”

 

Kinga órája a Csakraharmonizáló dinamikus jóga, amit hétfőn délelőtt 11-től próbálhattok ki!

A csakrák olyan energiaközpontok a testünkben, amelyek komolyan befolyásolják a szervezet minden szintű(fizikai, energetikai és mentális)működését. A fizikai testben minden csakrának megfelelő helyen egy-egy szimpatikus ideggóc és egy belső elválasztású mirigy található. A megfelelő sorrendben összeállított jóga gyakorlatok finoman elkezdik ráhangolni a csakrákat a megfelelő frekvenciákra és ez által egy összehangoltabb, harmonikusabb működést hoznak létre a testben.Ha azt érzed, hogy szét vagy esve, nem vagy otthon a testedben, vagy már esetleg fizikai szintű problémáid vannak, netán problémáid vannak a hormonokkal(pl. adrenalin, kortizol, ösztrogén, progeszterol, inzulin, glukagon, stb.) akkor ez a dinamikus óra segíthet.
Az óra felépítése: • 15-20 perc ráhangolódás, bemelegítés
•55-60 perc dinamikus gyakorlás
•10-15 perc csakraharmonizáló relaxáció

 

folyt.köv.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük