Jógaoktatók

Zsófi
Gerincjóga, Dinamikus jóga, Szenior jóga

+36 70 623 8148

Részletesen

Szécsy Zsófi.  Nem vagyok az a tipikus jóga oktató. Gyerekkoromban sosem mentek igazán a sportok.                               Sem futásban sem atlétikában nem jeleskedtem, a labdajátékokat pedig inkább hagyjuk. Szerettem táncolni, de nem átlagos méreteim miatt, nem igazán illettem egyetlen tánccsoportba sem. Sok sportágat kipróbáltam, de igazán egyik sem fogott meg.

2008-ban akkor már gyógymasszőrként találkoztam először a jógával. Életemben először éreztem, hogy egy mozgásforma nekem való. Mivel folyamatos egészségügyi problémákkal küzdöttem, a jóga gyakorlások után megszűntek a testi fájdalmaim.

2010-ben szereztem meg a Mandalajóga stúdiónál a sport oktatói és gerincjóga oktatói képesítésemet. Így vált számomra teljes egésszé az emberi  testről szerzett tudásom. Látni az izmokat mozgás közben, érteni a működésüket és az okokat, amiért valami nem úgy működik ahogy kéne. Ez a látásmód hatalmas segítség a gerincjóga oktatásban, legyen szó fiatalokról, idősekről vagy bármilyen egészségügyi problémával küszködő vendégről. Ha csak most ismerkednél a jógával,  vagy szeretnéd pontosítani az ászanáidat várlak szeretettel az óráimon.

Szilvi
 Jóga FANTASY

+36 20

Részletesen

Ha valaki hét évvel ezelőtt azt mondta volna nekem, hogy én egyszer a jóga nagy rajongója és elkötelezett híve leszek, biztos furcsán néztem volna rá. Mikor 2012-ben a mozgás az életemmé vált, az edzőtermen belül általában a súlyok között lehetett megtalálni, még konkrétabban a nagyobb tárcsák és 10+-os kézisúlyzók társaságában. Mindig az a típus voltam, aki vagy nagyon csinál valamit, vagy egyáltalán nem, így adódott, hogy napjaim főképp a határaim feszegetésével teltek. Mindig azon agyaltam, mivel tehetném még nagyobb kihívássá az edzéseimet, milyen eszközökkel tolhatnám még jobban ki ezeket a bizonyos határokat, miközben én magam meglehetősen be voltam határolva, de ez természetesen csak később esett le.

Ugyan tudtam száz kilóval guggolni, de ha előrehajoltam, nem értem el, nemhogy a lábujjamat, de a bokámat sem. Fel tudtam húzni százhúsz kilót, de még a legegyszerűbb nyújtó gyakorlatok is komoly kihívást jelentettek.

Négy évvel ezelőtt kezdtem el rendszeresen, napi szinten jógázni és szerelem volt első szőnyegreállásra. Azelőtt még sosem találkoztam olyan mozgásformával, aminél ennyi mindenre kellene egyszerre odafigyelni, és folyamatos tudatosságot, jelenlétet igényel. A súlyzós edzéseken hiába léptem ki minden alkalommal a komfortzónámból, olyan boldog fáradtságot még sosem éreztem, mint az első jógázásom után.

A pályafutásomat sportújságíróként, sportriporterként és hírbemondóként kezdtem, majd két évig voltam személyi edző és életmódtanácsadó a Csepeli Női Sportegyesületben. Mindig imádtam emberekkel és mozgással foglalkozni, de szerettem volna mélyebb szinten is segíteni a vendégeimnek megtalálni önmagukat. A nemzetközileg (International Yoga Alliance) elismert hatha jógaoktatói oklevelemet 2017-ben szereztem meg Diószegi Ádámnál. Azóta szenvedélyesen és teljes szívvel oktatom azt a mozgásformát, filozófiát és életformát, amely teljesen felforgatta az életem, hogy aztán minden a helyére kerüljön.

Leírhatatlan érzés, mikor test és lélek egymásra talál egy hétköznapi reggelen/délutánon/estén, a jógamatracon. Egy-egy ilyen pillanat nemcsak a napodat, de a hetedet, hónapodat, évedet is képes gyökeresen megváltoztatni. Az én feladatom pedig, hogy a jógaóráimon megteremtsek minden körülményt, ami ehhez kell. 😉

Eszter
3D jóga

++36 30 386 209

Részletesen

Balaskó Eszter vagyok. A sport több mint 20 éve az életem része. 2011-ben döntöttem el, hogy komolyabban is szeretnék a sporttal foglalkozni, ezért a Fitness Company-nál Aerobic Sportedzői képesítést szereztem. A későbbiekben is folyamatosan bővítettem ismereteimet, Személyi edzői- valamint Stretching és ellazulási technikák tanfolyamot végeztem az ART edzőképzésnél.  Legújabb szerelmem a Stretching és a 3D Yoga.

Kinga
Csakraharmonizáló dinamikus jóga, Magánterápiás jóga

+36 30 716 4668

Részletesen

“Maximalista alkat vagyok, számomra alap, hogy folyamatosan képzem magam, és mélységeiben próbálom feltárni a jóga fizikai, mentális és energetikai hatásait. Azt gondolom, hogy a mai kultúrában élő ember elveszítette a kapcsolatot saját magával, a dolgai, élményei nagy részét nem képes feldolgozni, és égető szüksége van egy módszerre, amely összekapcsolja önmagával. A jóga egy ilyen módszer, aminek tanítása igazi kihívás és élvezet a számomra.”

Csilla
Kundalini jóga

+36 30 641 0267

Részletesen

Ritkán halljuk a belső zenét, mégis mindannyian erre táncolunk.”(Rumi)

A különböző mozgásformákat kínáló stúdiók, fitnesztermek tanárai általában így mutatkoznak be: „Gyerekkorom óta szenvedélyem a sport”. Én ezt nem mondhatom el magamról. Hetente egyszer-kétszer hol sportoltam, hol nem. Egy hideg téli napon eljutottam egy Kundalini jóga órára. A következő hétvégén 2 napos workshopot jógáztam végig. Félévvel később ott ültem a tanárképzőn. Azóta is mindennap jógázom. A gyakorlás leköveti az élet hullámzó ritmusát. Kihívás elé állít, feszegeti az eddig elképzelt határaimat. De az élet más területein korábban tapasztaltakkal ellentétben, ugyanilyen intenzíven el is lazít. Felpumpál energiával, jó kedvvel, kreatív gondolatokkal. Mindeközben kialakít bennem egy állandó, nyugodt csendességet. Ennek élményét  előhívom a mindennapokban is. Töredezettség mentesítőt, belső iránytűt installál. Folyamatos, ingyenesf rissítéssel. Élettel telibbnek érzem magam most, mint 10 éve.  A Kundalini Jógát szokták a jógák királynőjének nevezni. Mint egy bölcs asszony, (a jóga-) technikák sokaságát  használja. Nagyon erőteljes. Nem véletlenül hoz már az első órán intenzív megtapasztalást.  Eleinte csak az fűtött, másokat is támogassak abban, hogy átmásszanak saját, vélt testi és lelki kerítéseiken. Később találkoztam olyanokkal is, akik életükben nem láttak még jógát.  Az ő lelkesedésük, tapasztalásaik   döbbentettek rá,  ez a fajta jóga ugyan a kihívás – megpihenés tánca, de elsősorban mégis öröm. És ez az öröm mindenkié. Nincsenek korlátok. Sem az életkorban, sem a test kondíciójában.

Várlak szeretettel magán- és csoportos óráimon.

Linda
JógaMIX

+36 30 245 1189

Részletesen

Mühl Linda vagyok, 2013-ban szereztem OKJ-s sportoktatói képesítést a Mandala Gerincjóga Egyesületnél testépítés-fitnessz szakirányban, és e mellé 2015-ben Dinamikus Jóga oktatói oklevelet is kaptam az Almásy Csilla Gerinckoncepció keretein belül. Közgazdász és kommunikátori felsőfokú végzettségeim és az e területeken végzett tevékenységem segít a sport- és jógaoktatói munkám hatékony megszervezésében és a vendégeimmel kialakítandó emberi kapcsolatok magas minőségének elérésében.

A sport nagyon nagy szerepet játszik az életemben, de állíthatom, hogy a jóga a “szerelem” számomra a sport terén, ebben találtam igazán magamra, mert rendszeres végzésével a fizikai hatásokon túl mentálisan is átformálódik a jógázó.

6 éve gyakorolom rendszeresen a jógát, sok válfaját kipróbáltam, de a Hatha jóga, és a dinamikusabb változatok (Dinamikus jóga, Vinyasa Flow jóga) állnak leginkább közel hozzám. Persze mindegyik másért: a Hatha jóga ászanáiban tudok legkönnyebben elmélyülni, a Flow gyakorlása viszont egy izgalmas, állandóan változó, új élményt nyújt minden alkalommal.

A jóga többféleképpen felfogható: akár saját testsúlyos edzésként, akár pedig a tradicionalitást előtérbe helyező, a szellemi gyakorlással fűszerezett meditációra, ászanák fizikai és lelki hatásaira alapozott, mindig fejlődő gyakorlásként. E tekintetben is vallom Sri Chinmoy megfogalmazását: a jóga önmagunk legyőzése.

Azért választottam a Flow – mint dinamikus jóga – oktatását, mert ötvözi mindezeket, mert bármilyen indíttatásból jógázik valaki, megtalálja benne, amit keres, hiszen a hatha jóga ászanáit, valamint a gerinctréning elemeit használja fel és fűzi össze egy áramlásban. Az általam vezetett foglalkozások révén minél szélesebb körhöz tud eljutni ez a csodálatos mozgásforma.

Az egyes foglalkozások erőssége szabályozható, és a részvevők ezzel igazán érdekes, sokszínű, de semmiképpen sem átlagos testedzést kapnak, amely nem csak testüket, hanem lelküket is felfrissíti.

Fontosnak tartom és a foglalkozásaimon figyelembe veendőnek tekintem a preventív, hatékony munkavégzésnek minden egyes részvevő saját magához viszonyított fejlődését. Igyekszem változatos lefolyású, kellemes hangulatú foglalkozásokat tartani, de talán a legfontosabb célomként azt igyekszem elérni, hogy a vendégek azt érezzék, hogy kaptak valami pluszt, amivel többnek érzik magukat, mint előtte voltak.

Buddhával vallom: „A tested drága kincs. Ez a járműved a felébredéshez. Bánj vele gondosan.”

Kriszta
Baba-mama jóga, Gyermek jóga

+36 30 341 7568

Részletesen

Bereczky Krisztina vagyok. A különböző mozgásformák közül számomra a jóga az egyetlen, ami testi, lelki és szellemi szinten egyszerre épít, tölt, miközben a tapasztalás útját tanítja. Szeretném,ha a ma embere függetlenül kortól és élethelyzettől, minél szélesebb körben megérezhetné, megtanulhatná ezt az erőforrást, kiterjesztené környezetében és ezáltal fejlődne, mert aki nem előre halad az visszafelé tart.

Marcsi
Aviva torna

+36 70 705 3304

Részletesen

Galai Mária vagyok, a sport a versenyszerűen űzött ritmikus sportgimnasztika révén fiatalkorom óta aktív része az életemnek.
Egyetemi tanulmányaim miatt az aktív versenysportot befejeztem, de a ritmikus sportgimnasztikából szerzett gyakorlati tapasztalataimmal Aerobic oktatóként segítettem és színesítettem az egyetem sportéletét.

A mozgáskultúrához és az egészséghez való kötődésemet és ezirányú érdeklődésemet az évekig tanulmányozott dél-indiai templomi táncok és különböző Workshopokon ( mozgásszínház, hastánc, kontakt-tánc, pilates, jóga, gyűrűsizom torna stb.) szerzett tudás mélyítette el.
Az aktív felismerések és tapasztalatok folyamatosan fejlesztették a testérzékelésemet és a testem egészségtudatos használatát, ami egyre nyilvánvalóbbá tette számomra, hogy milyen fontos szerepe van az olyan szisztematikusan felépített mozgásnak és mozgásfilozófiának az egészség megtartásában, ami már több mint sport.

2008-ban kezdtem el az AVIVA-tornával rendszeresen foglalkozni. Egyik ismerősömtől hallottam erről az egészségvédő mozgásformáról, aki maga is a torna hatására gyógyult meg. Saját tapasztalataim is megerősítettek abban, hogy ez a mozgásrendszer milyen hasznos. Az AVIVA-torna egy egészségsegítő mozgásforma, amely a hormonális egyensúly kialakítását és megtartását szolgálja. 2012-ben szereztem meg az AVIVA-torna oktatói oklevelemet (AVIVA-Method, Budapest).

Ezután 2014 -ben szakmailag továbbképeztem magamat. Csoport fitnesz egészség-tréneri és gyerek fitnesz tréneri képesítést szereztem ( Medical Fitness Academy, Berlin), hogy egyre jobban gazdagítsam tudásomat.

Fő tevékenységem az AVIVA-torna oktatás és az egészségközpontú fitnesz edzés.

www.vitalistornak.hu                                                                                            e-mail: vitalistornak@gmail.com

Noémi
Várandós torna

+36 70 368 8029

Részletesen
Rozig Noémi vagyok, egy gyermekes anyuka.

A sport mindig is jelentős szerepet játszott életem során. Általános iskolában sport tagozatos diákként szerettették meg velem a napi aktivitást. 2015-ben elvégeztem az IWI Csoportos Fitness Instruktor képzést (pl: alakforma, zsírégető, köredzés), valamint 2016 év során a S4Life Várandós tornát. A képzések során várandós voltam, a mozgás kedvező élettani hatásait magamon teszteltem. A mozgás azóta is része a mindennapjaimnak.

Megtapasztaltam, hogy mennyi változáson megy keresztül a kismama, azok összes előnyével és hátrányával. Ez utóbbiakat segíti kiküszöbölni a kismama torna.

Várom kedves kismama vendégeimet, hogy a foglalkozásaimon maguk is megtapasztalják: mi jó a babájuknak és miért jó a torna nekik maguknak!

Mottó: A várandósság nem betegség!