Jógaoktatók

Zsófi
Gerincjóga, Dinamikus jóga, Szenior jóga

+36 70 623 8148

Részletesen

Szécsy Zsófi.  Nem vagyok az a tipikus jóga oktató. Gyerekkoromban sosem mentek igazán a sportok.                               Sem futásban sem atlétikában nem jeleskedtem, a labdajátékokat pedig inkább hagyjuk. Szerettem táncolni, de nem átlagos méreteim miatt, nem igazán illettem egyetlen tánccsoportba sem. Sok sportágat kipróbáltam, de igazán egyik sem fogott meg.

2008-ban akkor már gyógymasszőrként találkoztam először a jógával. Életemben először éreztem, hogy egy mozgásforma nekem való. Mivel folyamatos egészségügyi problémákkal küzdöttem, a jóga gyakorlások után megszűntek a testi fájdalmaim.

2010-ben szereztem meg a Mandalajóga stúdiónál a sport oktatói és gerincjóga oktatói képesítésemet. Így vált számomra teljes egésszé az emberi  testről szerzett tudásom. Látni az izmokat mozgás közben, érteni a működésüket és az okokat, amiért valami nem úgy működik ahogy kéne. Ez a látásmód hatalmas segítség a gerincjóga oktatásban, legyen szó fiatalokról, idősekről vagy bármilyen egészségügyi problémával küszködő vendégről. Ha csak most ismerkednél a jógával,  vagy szeretnéd pontosítani az ászanáidat várlak szeretettel az óráimon.

Renáta
Gerincjóga

+36 20 249 7998

Részletesen

Brosch Renáta vagyok.

„Mindenki annyi idős ahány évesen elkezdett jógázni!”

Gyermekkorom óta életem része a mozgás. Anyukám 6 évesen vitt el szertornázni és 18 éven át minden nap ott voltam a tornateremben. Imádtam! Már általános iskolában észrevettem, hogy szeretek megtanítani dolgokat a többieknek, szeretek segíteni, így már ekkor körvonalazódott bennem, hogy testnevelő tanár leszek! Így is lett! Elvégeztem egy főiskolát és egy egyetemet, majd testnevelő tanárként kezdtem dolgozni. 15 év tanítás után úgy éreztem, hogy ez a pálya már nem az én utam, valami mást kell csinálnom! Azt tudtam, hogy emberekkel szeretnék foglakozni, azt is tudtam, hogy a mozgással kapcsolatban kell, legyen. Ez a más lett a jóga! Már hosszabb ideje foglalkoztatott ez a csodálatos mozgásforma, de úgy érzem 40 évesen váltam rá éretté! Szeretném továbbadni ennek szeretetét és minél több emberhez közelebb hozni!….és miért a jóga? „Mert szeretnék szépen megöregedni!”

Végzettségeim:

Bessenyei György Tanárképző Főiskola (biológia-testnevelés tanár)

Magyar Testnevelési Egyetem (testnevelő tanár)

IWIW: Personal trainer

Magyar Testnevelési Egyetem: aerobic oktató

Mandala: Gerincjóga oktató

Eszter
3D jóga

++36 30 386 209

Részletesen

Balaskó Eszter vagyok. A sport több mint 20 éve az életem része. 2011-ben döntöttem el, hogy komolyabban is szeretnék a sporttal foglalkozni, ezért a Fitness Company-nál Aerobic Sportedzői képesítést szereztem. A későbbiekben is folyamatosan bővítettem ismereteimet, Személyi edzői- valamint Stretching és ellazulási technikák tanfolyamot végeztem az ART edzőképzésnél.  Legújabb szerelmem a Stretching és a 3D Yoga.

Ági
Yin-yang jóga

+36 70 624 4132

Részletesen

Mátyási Ági vagyok.  A sport egészen kiskoromtól kezdve része volt a mindennapjaimnak, így amikor 2012-ben elmentem az első vinyasa flow típusú jógaórára, először a fizikai kihívás, a pózok újdonsága és a mozgásforma dinamizmusa ragadott magával. Majd ahogy haladtam előre a gyakorlásban, megismertem a jóga igazi természetét; három szinten kell dolgoznunk, fizikai, lelki és mentális síkon. A jóga alapjában változtatta meg az életemet, megváltozott a dolgok fontossági sorrendje és rájöttem, hogy a napjainkban oly fontosnak tartott anyagi világ jóléte, a tárgyak nem vezethetnek el a boldogsághoz és igazi önvalónk megismeréséhez. Megtanultam, hogyan legyek tudatos a testemmel, hogyan dolgozzon a legkisebb izom is egy ászana során, hogyan nyújthatom át az egész testem akár a kisujjam lenyomásával is. Fontosnak tartom, hogy a fizikai jógagyakorlás mellett megmutassam az óráimon az elme lecsendesítésének módját és rávezessem a jógázókat a meditáció útjára, hogy minden tanítványomra egyénenként is figyelmet fordítsak az óráim során, és az ászanák felvételét folyamatos igazítással vezessem. Szeretnék minél több embernek segíteni abban, hogy kilépjen a komfortzónájából a jógaórán és ezáltal felfedezze lényének rejtett mélységeit.

RYT 200 és 300 órás jógaoktatói képesítésemet 2015-ben szereztem meg, mint hatha és női jóga oktató.
Ezután kis csoportokat oktattam, majd 2016-ban Ausztriában dolgoztam jógaoktatóként és masszőrként. 2017-ben tértem vissza Magyarországra, ahol folytattam a jógaoktatást, jelenleg gerincjóga és dinamikus órákat tartok. Hetente legalább négy alkalommal gyakorolok, most az astanga, vinyasa és yin irányzatok állnak a legközelebb hozzám. Szeretettel várlak az óráimon!

Eszti
Jóga Flow

+36 70 543 4654

Részletesen

Cseri Eszti vagyok. 2005-ben találkoztam először a jógával. Kezdetben csak annyit vettem észre, hogy mennyire megnyugtat, elcsendesít egy-egy jógaóra, és hogy tudok befelé figyelni. Ezek az élmények inspiráltak, hogy ne adjam fel a gyakorlást annak ellenére, hogy akkoriban még olyan hajlékony voltam, mint egy üveglap :-). A kitartásom továbbvitt egy olyan fejlődésen, amin keresztül megismerkedtem a jóga lényegével.

2008-ban szereztem jógaoktatói képesítést, azóta tartok rendszeresen jógaórákat. 2010-ben találkoztam Nischal Ghale indiai jógamesterrel és ayurveda terapeutával, aki azóta kedves barátommá és tanítómmá vált. Nischal Ghale ayurvedikus terapeutaként sokkal mélyebb és komplexebb anatómiai és gyógyászati ismeretekkel rendelkezik, és ezzel a szemlélettel bővítettem saját jógaoktatói tudásomat is. Sokat tanultam tőle az egyes testi elváltozások, mozgásszervi problémák helyes ellensúlyozásáról, a helyes táplálkozásról és életvitelről.

Meghatározó élményem, hogy lehetőségem nyílt Indiában Nishu mesterétől, Usha Devitől is tanulni, aki B.K.S. Iyengar, a stílus megalapítójának egyik tanítványa. Usha élő példája annak, hogy az általa tanított jógagyakorlatok miként hatnak a testre. Lenyűgöző az a szellemi frissesség és vitalitás, ami árad belőle, így méltán tartom példaképemnek.

Kinga
Rehabilitációs dinamikus jóga, Magánterápiás jóga

+36 30 716 4668

Részletesen

“Maximalista alkat vagyok, számomra alap, hogy folyamatosan képzem magam, és mélységeiben próbálom feltárni a jóga fizikai, mentális és energetikai hatásait. Azt gondolom, hogy a mai kultúrában élő ember elveszítette a kapcsolatot saját magával, a dolgai, élményei nagy részét nem képes feldolgozni, és égető szüksége van egy módszerre, amely összekapcsolja önmagával. A jóga egy ilyen módszer, aminek tanítása igazi kihívás és élvezet a számomra.”

Linda
JógaMIX

+36 30 245 1189

Részletesen

Mühl Linda vagyok, 2013-ban szereztem OKJ-s sportoktatói képesítést a Mandala Gerincjóga Egyesületnél testépítés-fitnessz szakirányban, és e mellé 2015-ben Dinamikus Jóga oktatói oklevelet is kaptam az Almásy Csilla Gerinckoncepció keretein belül. Közgazdász és kommunikátori felsőfokú végzettségeim és az e területeken végzett tevékenységem segít a sport- és jógaoktatói munkám hatékony megszervezésében és a vendégeimmel kialakítandó emberi kapcsolatok magas minőségének elérésében.

A sport nagyon nagy szerepet játszik az életemben, de állíthatom, hogy a jóga a “szerelem” számomra a sport terén, ebben találtam igazán magamra, mert rendszeres végzésével a fizikai hatásokon túl mentálisan is átformálódik a jógázó.

6 éve gyakorolom rendszeresen a jógát, sok válfaját kipróbáltam, de a Hatha jóga, és a dinamikusabb változatok (Dinamikus jóga, Vinyasa Flow jóga) állnak leginkább közel hozzám. Persze mindegyik másért: a Hatha jóga ászanáiban tudok legkönnyebben elmélyülni, a Flow gyakorlása viszont egy izgalmas, állandóan változó, új élményt nyújt minden alkalommal.

A jóga többféleképpen felfogható: akár saját testsúlyos edzésként, akár pedig a tradicionalitást előtérbe helyező, a szellemi gyakorlással fűszerezett meditációra, ászanák fizikai és lelki hatásaira alapozott, mindig fejlődő gyakorlásként. E tekintetben is vallom Sri Chinmoy megfogalmazását: a jóga önmagunk legyőzése.

Azért választottam a Flow – mint dinamikus jóga – oktatását, mert ötvözi mindezeket, mert bármilyen indíttatásból jógázik valaki, megtalálja benne, amit keres, hiszen a hatha jóga ászanáit, valamint a gerinctréning elemeit használja fel és fűzi össze egy áramlásban. Az általam vezetett foglalkozások révén minél szélesebb körhöz tud eljutni ez a csodálatos mozgásforma.

Az egyes foglalkozások erőssége szabályozható, és a részvevők ezzel igazán érdekes, sokszínű, de semmiképpen sem átlagos testedzést kapnak, amely nem csak testüket, hanem lelküket is felfrissíti.

Fontosnak tartom és a foglalkozásaimon figyelembe veendőnek tekintem a preventív, hatékony munkavégzésnek minden egyes részvevő saját magához viszonyított fejlődését. Igyekszem változatos lefolyású, kellemes hangulatú foglalkozásokat tartani, de talán a legfontosabb célomként azt igyekszem elérni, hogy a vendégek azt érezzék, hogy kaptak valami pluszt, amivel többnek érzik magukat, mint előtte voltak.

Buddhával vallom: „A tested drága kincs. Ez a járműved a felébredéshez. Bánj vele gondosan.”

Kriszta
Baba-mama jóga, Gyermek jóga

+36 30 341 7568

Részletesen

Bereczky Krisztina vagyok. A különböző mozgásformák közül számomra a jóga az egyetlen, ami testi, lelki és szellemi szinten egyszerre épít, tölt, miközben a tapasztalás útját tanítja. Szeretném,ha a ma embere függetlenül kortól és élethelyzettől, minél szélesebb körben megérezhetné, megtanulhatná ezt az erőforrást, kiterjesztené környezetében és ezáltal fejlődne, mert aki nem előre halad az visszafelé tart.

Helga
Láthatatlan jóga

+36 70 676 9275

Részletesen

Király Helga vagyok, a Bambusz Lélek Jógamegálmodója és megvalósítója: egy kalandvágyó és kíváncsi felfedező, aki a földi örömök és a spiritualitás közötti egyensúlyt keresi a jóga segítségével és a jógán keresztül.

Ugyan a sport gyerekkorom óta része az életemnek, de a hagyományos mozgásformák garmadájának kipróbálása után csak felnőtt fejjel szerettem bele a jógába, melyben végre kiteljesedtem.

Az élethez való kreatív és játékos hozzáállásomat a jóga egyedi és szabadszellemű értelmezésével kombinálva egy szívből jövő és szívhez szóló módszert osztok meg veled. Az óráim során egy egyedülálló, különleges és személyreszabott élménnyel gazdagodhatsz.

Marcsi
Aviva torna

+36 70 705 3304

Részletesen

Galai Mária vagyok, a sport a versenyszerűen űzött ritmikus sportgimnasztika révén fiatalkorom óta aktív része az életemnek.
Egyetemi tanulmányaim miatt az aktív versenysportot befejeztem, de a ritmikus sportgimnasztikából szerzett gyakorlati tapasztalataimmal Aerobic oktatóként segítettem és színesítettem az egyetem sportéletét.

A mozgáskultúrához és az egészséghez való kötődésemet és ezirányú érdeklődésemet az évekig tanulmányozott dél-indiai templomi táncok és különböző Workshopokon ( mozgásszínház, hastánc, kontakt-tánc, pilates, jóga, gyűrűsizom torna stb.) szerzett tudás mélyítette el.
Az aktív felismerések és tapasztalatok folyamatosan fejlesztették a testérzékelésemet és a testem egészségtudatos használatát, ami egyre nyilvánvalóbbá tette számomra, hogy milyen fontos szerepe van az olyan szisztematikusan felépített mozgásnak és mozgásfilozófiának az egészség megtartásában, ami már több mint sport.

2008-ban kezdtem el az AVIVA-tornával rendszeresen foglalkozni. Egyik ismerősömtől hallottam erről az egészségvédő mozgásformáról, aki maga is a torna hatására gyógyult meg. Saját tapasztalataim is megerősítettek abban, hogy ez a mozgásrendszer milyen hasznos. Az AVIVA-torna egy egészségsegítő mozgásforma, amely a hormonális egyensúly kialakítását és megtartását szolgálja. 2012-ben szereztem meg az AVIVA-torna oktatói oklevelemet (AVIVA-Method, Budapest).

Ezután 2014 -ben szakmailag továbbképeztem magamat. Csoport fitnesz egészség-tréneri és gyerek fitnesz tréneri képesítést szereztem ( Medical Fitness Academy, Berlin), hogy egyre jobban gazdagítsam tudásomat.

Fő tevékenységem az AVIVA-torna oktatás és az egészségközpontú fitnesz edzés.

www.vitalistornak.hu                                                                                            e-mail: vitalistornak@gmail.com

Noémi
Várandós torna

+36 70 368 8029

Részletesen
Rozig Noémi vagyok, egy gyermekes anyuka.

A sport mindig is jelentős szerepet játszott életem során. Általános iskolában sport tagozatos diákként szerettették meg velem a napi aktivitást. 2015-ben elvégeztem az IWI Csoportos Fitness Instruktor képzést (pl: alakforma, zsírégető, köredzés), valamint 2016 év során a S4Life Várandós tornát. A képzések során várandós voltam, a mozgás kedvező élettani hatásait magamon teszteltem. A mozgás azóta is része a mindennapjaimnak.

Megtapasztaltam, hogy mennyi változáson megy keresztül a kismama, azok összes előnyével és hátrányával. Ez utóbbiakat segíti kiküszöbölni a kismama torna.

Várom kedves kismama vendégeimet, hogy a foglalkozásaimon maguk is megtapasztalják: mi jó a babájuknak és miért jó a torna nekik maguknak!

Mottó: A várandósság nem betegség!