Mikrobiom – Tudod mennyire fontos a belső egyensúlyod?

Május 29 volt szerencsém meghallgatni négy fantasztikus előadást a Pharma Nord szervezésében!

Dr. Guseo András nevét sokan ismerhetitek. Könyve ’’A fejre állított orvostudomány’’ már évek óta borzolja az orvosok kedélyeit. Majd egy órás előadást tartott nekünk „A mikrobiomnak, életünk irányítójának is szüksége van nyomelemekre” címmel.

Mondanom sem kell lebilincselt a mondanivalója. Évek óta próbálkozom különböző terápiákkal, hogy helyre állítsam az egészségemet, de még mindíg úgy érzem csak sötétben tapogatózom!

A Doktor Úr kifejtette, hogy mennyire fontos a bélrendszerben élő baktériumok (mikrobiom) tökéletes egysége. Bár erre már az utóbbi években magam is rájöttem, mégis jó volt hallani, hogy valaki ezeket az elképzeléseket alá is támasztja kutatásokkal. Szó volt róla, hogy mivel és hogyan tudjuk károsítani ezeket a nagyon finoman hangolt életformákat a belsőnkben. Mondanom sem kell, hogy amikor arról beszélt (többek között), hogy a gondolatok milyen károsító hatással vannak a fejemre csaptam. Gondolataink elektromágneses hullámok. Egy gondolat 1 másodperc alatt 7x kerüli meg a Földet. És ezeket az adatokat különböző tanulmányok és mérések is alátámasztják.

Évek óta érzem magam fáradtnak. Ma már tudom, hogy fiatal koromban tartott különböző szélsőséges diéták (legális vagy illegális fogyasztó szerek), hogy én is olyan vékony legyek mint a modellek (na persze :D) okoztak hatalmas károkat a szervezetemben.

Mivel genetikailag a raktározásra van minden sejtünk programozva, és a nyomelemek és fontos ásványi anyagok hiányában a szervezet képtelen energiát termelni, így mindent elraktároz oda ahova természetesen nem szeretnénk. De a testünk, idegrendszerünk szervezetünk egésze mind e közben éhezik. Felborulnak a hormonok. Kialakulnak különböző betegségek. Szelén, króm hiány esetén a pajzsmirigy és hasnyálmirigy problémák, az inzulin rezisztencia és a hasimotó szindróma, vagy pajzsmirigy alul és túl működése.

Nagyon fontos a belső mirobiom egyensúly megtartása.

A többi előadó orvos és kutató is fantasztikus témákkal készült:

Dr. Sándor Edit a Pharma Nord Kft. orvosigazgatója kifejtette a melatonin fontosságát a cirkadial rendszereinkben. Hogy mennyire fontos, számunkra az alvás ciklusok, de ez csak egy a rengeteg ciklusnak amit naponta, havonta vagy évente átélünk. És hogy ezt a melatoninnal hogyan tudjuk segíteni.

Dr. Imre Gábor PhD Tréner-kordinátor a Pharma Nordnál, kifejtette a Koenzim Q10 fontosságát sejtek anyagcsere folyamataiban. A Koenzi Q10 biztosítja a megfelelő oxidatív folyamatokat. Ha veszünk 1 egységnyi glükózt (egyszerű cukor), ebből a szervezet 36 ATP molekulát hoz létre a megfelelő légzési lánc (oxidatív folyamat) segítségével. Ha nincs Q10, tehát kihúzzuk az egyenletből az oxidatív folyamatot akkor ugyan az az 1 egységnyi glükózból csak 4 Atp molekula jön létre. Éhezik a szervezet. Enerváltak, fáradtak és kimerültek leszünk. Agyi és leki teljesítő képességünk a létfentartási funkciókra összpontosul. (hihetetlen)

Majd Bartha Ákos Élelmiszerbiológus, Táplálkozáskutató, az élelmiszer tudományok doktor jelöltje feltette az estére a pontot! Rendszerezte számunkra, hogy milyen vitaminból és ásványi anyagból mennyire van szüksége a szervezetünknek és hogy ezt hogyan tudjuk bevinni az étkezéssel, illetve, hogy milyen táplálék kiegészítőt válasszunk.

Köszönöm ezt a lehetőséget Cseri Csilla barátomnak. Szerintem rengeteget tanultam. És most már pontosan értem mi is folyik odabent.

Tervezek egy kísérletet:

Kaptam egy Pharma Nord teszt kitet. Aki ismeri a kineziológiát vagy egyéb modszert, biorezonanciát vagy az általam is használt Theta Healinget az tudja, hogy izomteszttel simán ki lehet mutatni, hogy bizonyos tápanyagokra szüksége van-e a szervezetünknek, vagy sem.

Kiteszteltem, hogy mire is van szükségem. Ezt meg is rendeltem, egy jó minőségű probiotikummal együtt. Nézzük meg mi történik.

Ha szeretnéd te is kitesztelni, kipróbálni, akkor itt a Három Lótuszban mindíg megtalálod majd a teszt kitet, én pedig nagyon szívesen segítek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük